Pokalbis: Eglė ir Dalius iš „Visur namai“: būdami gamtoje išmokome džiaugtis gyvenimu


Dalinamės mudviejų pokalbiu su žurnalu "Ateitis" apie buvimą gamtoje, mūsų laisvalaikį, komfortą bei tylą. Kviečiame skaityti ištrauką žemiau arba galite iškart keliauti į pilną interviu paspaudę šią nuorodą.

Jau kuris laikas gyvename su mintimi, kad savo laisvą laiką, savaitgalius ar savaitės atostogas tenka leisti Lietuvoje ar jos kaimynystėje, atsisakius tolimesnių kelionių. Paskelbus karantiną, turbūt ne vienas, poilsio ieškojęs už savo kambario sienų, pastebėjo, kokie žmonių lankomi tapo mūsų miestų ir miestelių parkai, pažintiniai takai ar netoliese esantys miškai, kaip žmonės pradėjo daugiau laiko leisti gamtoje. Apie šį žmogaus santykį su gamta, galbūt kai kam tik neseniai atrastą, ir kalbamės su Egle ir Daliumi Juočais iš Kauno – tinklaraščio „Visur namai“ įkūrėjais ir puoselėtojais. Puslapyje abu skleidžia žinią, kad gamta gali būti kasdienybės dalimi ir tai remia savo pavyzdžiu – dosniai dalindamiesi kelionių patarimais ir atradimais.

Egle, Daliau, nors jus daugelis žino kaip gamtos mylėtojus ir keliautojus, norisi šiek tiek daugiau apie jus sužinoti – iš kur esate, kuo užsiimate bei kaip susikirto jūsų keliai?

Eglė: Gimiau ir užaugau Kaune, studijų metais iškeliavau į Jungtinę Karalystę studijuoti verslo vadybos bakalaure. Ten praleidusi labai įdomius ketverius metus studijuodama ir dar vienerius – dirbdama, ilgainiui supratau, kad metas sugrįžti ir išmoktas pamokas pritaikyti Lietuvoje. Dabar eina septinti metai vėl gyvenant Kaune ir dirbant verslo srityje.

Dalius: Aš gimiau ir augau Šilutėje, o studijų kelias pakrypo į inžinerijos mokslus Vilniuje. Baigus studijas, po septynerių metų dirbant sostinėje, dėl vieno netikėto sprendimo mano gyvenimas persikėlė į Kauną, o netrukus būtent čia vieną sausio sekmadienį ir susitikome su Egle susipažinti ir kartu išgerti kavos. Nuo tada ir prasidėjo mūsų nuotykiai, kelionės ir ėjimas per gyvenimą kartu.

„Visur namai“ – labai graži ir, sakyčiau, drąsi mintis! Kaip gimė šis projektas ir ką jis jums reiškia?

Eglė: „Visur namai“ projektas mums yra daug kas – tai ir dienoraštis, kuriame galime papasakoti savo kasdienybę ir nuotykius, dalintis savo džiaugsmais ir atradimais su kitais, tai be galo džiuginantis grįžtamasis ryšys iš žmonių, kuriuos galbūt įkvėpėme pirmą kartą pasiryžti eiti į žygį ar nakvoti palapinėje, taip pat tai vieta, kurioje galime būti savimi. Pavadinimas ir idėja gimė iš dalies kartu su mintimi įsigyti autobusiuką, įsirengti jį kaip namus ir su juo išvykti į kelionę po Balkanus – keliaujant tokiu būdu labai lengva pasijusti „visur namuose“, kadangi namai visur keliauja kartu. Tačiau mums namai yra ir vieta, kurioje labiausiai būname savimi, kur galime atsipalaiduoti, pailsėti, kurti, o labiausiai tai atrandame gamtoje – kalnuose, miškuose, pievose ar žygiuose. Tad projektas gimė iš noro įkvėpti kitus dažniau patirti tą namų jausmą, kurį mums patiems suteikia buvimas gamtoje. Socialiniuose tinkluose dalinamės ir savo asmeniškais patyrimais, išgyvenimais, kurie irgi yra neatsiejama bet kokių namų dalis. Per savo išgyvenimus auginame santykį vienas su kitu ir kiekvienas su savimi – betarpiškas savęs priėmimas tokiais, kokie esame, su visais trūkumais, tik dar labiau padeda visur jaustis kaip namuose.

Tęsti skaityti žurnalo "Ateitis" puslapyje.

 

 


Rašyti komentarą


Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti