Pokalbis: Stovyklavimas su palapinėmis: patarimai kaip tinkamai pasiruošti?


Dalinamės pokalbiu su TripMap.lt apie stovyklavimą su palapinėmis: nuo ko pradėti, kur ieškoti informacijos, kaip išsirinkti tinkamą vietą nakvynei, ir ko nepamiršti pasiimti su savimi keliaujant į gamtą. Kviečiame skaityti ištrauką žemiau arba galite iškart keliauti į pilną interviu paspaudę šią nuorodą.

Stovyklavimas gamtoje vieniems atrodo kaip be galo malonus, atpalaiduojantis ir puikias emocijas teikiantis užsiėmimas. Kitiems tai gali būti košmariška patirtis, po kurios prisiminimuose telieka tik uodų sukandimai, bemiegės naktys palapinėje ar nepatogių batų nutrintos kojos.

Tam, kad laisvalaikis gamtoje būtų komfortiškas, o stovyklavimas taptų tikru poilsiu, reikalingas vienas paprastas dalykas – tinkamas pasiruošimas. Ką tiksliai tai reiškia, nusprendėme paklausti ekspertų – laisvalaikio gamtoje entuziastų, tinklaraščio „Visur Namai“ autorių Daliaus ir Eglės.

Tiek aktyvias, tiek pasyvias veiklas gamtoje mėgstanti išbandyti pora dažną savaitgalį leidžiasi į žygius po Lietuvą, keliauja pažintiniais takais, plaukioja baidarėms, važinėja dviračiais, taip pat stovyklauja, leidžia laiką fotografuodami, medituodami ar tiesiog gulėdami su knyga hamake.

„Kiekvienas išvykimas į gamtą yra tarsi mažas nuotykis, mini atostogos, kurioms galbūt reikia šiek tiek pasiruošti, susiplanuoti, bet kartu kaip atlygį gauname daug gerų emocijų, psichologinę ramybę, naujų įspūdžių ir įkvėpimų. Dažnai po savaitgalio gamtoje grįžtame į namus galbūt pavargę fiziškai, tačiau pailsėję emociškai, pasikrovę energijos naujiems darbams ir ateinančiai savaitei.“ – pasakoja pašnekovai.

Laisvalaikis gamtoje: nuo ko pradėti ir kur ieškoti informacijos?

Stovyklavimas ar bet koks kitas laisvalaikis gamtoje turi nemažai privalumų. Tai galimybė atitrūkti nuo kasdienės rutinos, pailsėti ir kartu praleisti kokybišką laiką su antrąja puse, draugais, artimaisias, ar tiesiog vienumoje. Bent trumpai išvykai į gamtą galima susiruošti ir gana spontaniškai, be to, toks poilsis daug nekainuoja.

Galbūt jūs esate iš tų žmonių, kurie norėtų daugiau laisvalaikio praleisti gamtoje, tačiau tiesiog nežinote nuo ko pradėti? „Visur Namai“ autoriai pataria pirmiausia sau atsakyti į klausimą: o kas man labiausiai gamtoje patinka ir ką norėčiau joje veikti?

Tęsti skaityti TripMap.lt puslapyje.

 


Rašyti komentarą


Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti