Sveiki atvykę!


Labas! Mes Eglė ir Dalius arba kitaip - Visur Namai. Galbūt žinote mus iš anksčiau, o galbūt užsukote čia pirmą kartą. Bet kokiu atveju - sveiki atvykę į mūsų atsinaujinusią svetainę!

Didelę dalį savo laisvalaikio mėgstame leisti keliaudami ir ilsėdamiesi gamtoje. Taip labai, kad net kartą nusipirkome seną VW autobusiuką, palikom turimus darbus ir iškeliavom į nepamirštamą kelių mėnesių kelionę po Balkanus.

Kelionėje radom tai, ko ieškojom - laiko sau, niekur neskubant, laiko dviese, kuriant bendrus prisiminimus, ir daug laiko gamtoje, kalnuose, miškuose ar upių, ežerų bei jūrų pakrantėse. Tačiau kelionės dėka taip pat supratome, jog nebūtina palikti savo įprasto gyvenimo, kad atrasti save ar ieškoti įdomesnio gyvenimo kažkur kitur. Rutina ilgainiui nusistovi visur - ar tai būtų kasdienybė einant į darbą, ar vėl nauja diena keliaujant. O ta gal kartais ir nusibostanti kasdienybė juk ir yra gyvenimas! Tad supratom, kad norint gyventi nuotykingai, reikia išmokti ieškoti balanso tarp rutinos ir gamtos įprastame kasdieniame gyvenime.

Tad būtent to sugrįžę namo ir ieškome - būdų, kaip tuos įdomius nuotykius, buvimą gamtoje, buvimą kartu ir laiką sau vis daugiau įsileisti į savo vėl įprastą kasdienybę. Dažnai išgirstame, kad ir daugelis aplink mus taip pat norėtų į savo rutiną ir laisvalaikį įtraukti daugiau buvimo gamtoje ar miškuose, tačiau dažnai neranda tam laiko, nežino kur keliauti ar tiesiog gamtoje nesijaučia pakankamai patogiai, kad galėtų joje atsipalaiduoti ar pailsėti. Mes vis dar mokomės ir patys, tačiau besiruošdami savo savaitgaliams, atostogoms ir kelionėms esame praleidę daug laiko domėdamiesi bei per savo patirtį esame surinkę nemažai informacijos, kas mums padeda geriausiai pasiruošti ar suplanuoti laisvalaikį gamtoje, kad iš jo galėtumėme pasisemti daugiausiai naudos ir malonumo ar kaip įtraukti daugiau gamtos į savo įprastą savaitės rutiną. O jei jau sukaupėme daug žinių - kodėl jomis nepasidalinus?

Tad to vedami ir atnaujinome savo puslapį - galbūt besidalindami savo patirtimi įkvėpsime ir pastūmėsime ir Jus įsileisti į įprastą laisvalaikį šiek tiek daugiau balanso tarp miesto ir gamtos bei dažniau patyrinėti aplink supančias žaliąsias erdves, jei lig šiol tai buvo ne taip drąsu ar nerasdavote tam laiko. Esame įsitikinę, kad mėgautis gamtos teikiamais malonumais gali kiekvienas. Tikime, kad nebūtina būti užkietėjusiu žygeiviu ar mokėti išgyventi be daiktų laukiniame miške - su trupučiu žinių ir patirties, gamtą gali prisijaukinti kiekvienas. 

Norime, kad Visur Namai būtų ta vieta, kur galite užsukti ieškodami patarimų apie pasiruošimą laisvalaikiui gamtoje, rasti įdomių veiklų, kurias išbandydami galėsite atrasti priimtiniausią sau būdą mėgautis gamtos teikiamais malonumais, bei rasti ikvėpimo vis dažniau į savo kasdienybę įtraukti daugiau laiko žaliosiose erdvėse, kad galiausiai ir gamtoje galėtumėte jaustis taip gerai, kaip namuose. Norime, kad kartu dalintumėtės savo įspūdžiais ir atradimais, o tuo pačiu ir klausimais, į kuriuos galėtumėme bandyti rasti atsakymus kartu. Manome, kad nėra vieno tinkamo būdo mėgautis gamta - tačiau tikime, kad kiekvienas iš jos gali pasiimti kažką naudingo sau.

Tad pirmyn! Iki susitimo čia arba miške! 


2 komentarai (-ų)


  • Visur Namai

    Ačiū, Samanta! :)


  • Samanta

    Kaip nuostabu! Sėkmės! Dabar kaip niekad reikia gamtos ir pozityvo. :)


Rašyti komentarą


Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti